понеделник, 1 декември 2014 г.

Методи за ректификация на хороскопа

Точният час на раждане е задължително условие за правилната и адекватна интерпретация на хороскопа. Често, часът който ни е съобщен от нашите близки или е записан в акта за раждане е приблизителен, а понякога има и по-големи отклонения.
Тук съм систематизирала няколко метода за ректификация, познати още от древността и доказали се във времето.

1. Везните на Хермес
Правилото гласи - "Знакът на Луната в рождената карта е асцендента по време на зачатието. Знакът на Луната по време на зачатието е асцендента в рождената карта" ( в някои случаи асцендента е в противоположния знак ).
Възниква въпроса - как да определим, в кой ден се е състояло зачатието?
Първото, което трябва да направим е да определим, дали Луната е под или над хоризонта в наталната карта ( с предполагаемия час на раждане ).
а) Луната е под хоризонта - изчисляваме разстоянието от Луната до асцендента и делим на 12. Полученият резултат прибавяме към 273 - получаваме дните на бременността.
б) Луната е над хоризонта - изчисляваме разстоянието от Луната до десцендента и делим на 12. Полученият резултат прибавяме към 258 - получаваме дните на бременността.

В дадения по-долу линк, преобразяваме датата ни на раждане от Грегориански към Юлиански календар. Изваждаме дните на бременността и отново намираме датата по Грегорианския календар - това е денят на зачатието. Знакът на Луната в деня на зачатието е знакът на рождения ни асцендент ( понякога противоположния знак ).

Линк Грегориански / Юлиански календар

След като сме установили знака на асцендента, продължаваме, за да уточним точните градуси.

2. Метод на Анимодар
Намираме пренаталното новолуние или пълнолуние. Определяме, коя е планетата с най-много достойнства в знака на новолунието ( при пълнолуние разглеждаме знака, в който е светилото над хоризонта ). Градусите на съответната планета са точните градуси или на асцендента, или на медиум цели. 
Уточнявам, че става въпрос за градусите от позицията на планетата в картата на новолунието / пълнолунието, а не от рождената карта.
Достойнствата се разглеждат не само по обител, но и по екзалтация, терма и триплицитет на планетата. Така, при новолуние под хоризонта, нека е в Риби, достойнства имат Юпитер - като управител на Риби, Венера - по екзалтация и Марс - по триплицитет. Най-добре поставената от тези планети, ще даде и точните градуси на асцендента / медиум цели.

Няма коментари:

Публикуване на коментар