четвъртък, 18 декември 2014 г.

Предиктивни астрологични техники - практика и примери

Тук смятам да разгледам няколко различни карти, за да се онагледи теорията и с примери. 

1. Андрей Чикатило, сериен убиец, екзекутиран на 14. 02. 1994 г.





Първото нещо, което прави впечатление в картата на Чикатило, е силният есенциално и аксидентално Юпитер, който управлява едновременно асцендента и 10-ти дом. Това е предпоставка за слава и популярност, каквато реално Чикатило постига, макар и в отрицателния смисъл. Юпитер е аспектиран от двата малефика Марс и Сатурн, което загатва за начина, по който тази популярност ще бъде придобита.
Интересно е да се отбележи също, че  двете светила, както и Венера, и Меркурий са слабо поставени есенциално, в следващи или падащи домове, докато Сатурн и Марс са в кардинални домове, което засилва изявата им.
 Доротеус, споменава за опозицията между Сатурн и Марс следното - "Ако Сатурн е на асцендента, в опозиция с Марс в 7-ми, това е предпоставка за множество нещастия, проблеми със закона и насилствена смърт за индивида. При това значението се засилва, ако Марс не е в собствения си знак и е аспектиран от нарастваща Луна."
Няма да разглеждам разположението на всички жребии, ще отбележа само, че жребият на духа попада в 12-ти дом, а неговия управител Сатурн е в опозиция с Марс, което е показателно за моралния упадък и деградация на индивида. Жребият на екзалтацията, по който съдим за талантите и популярността на натива, е в Дева, заедно с малефика Марс, но което е по интересно - управителят на жребия - Меркурий се намира в 8-ми дом на смъртта, разкривайки, с какво и как Чикатило става известен.
      Сега да разгледаме картата към момента на смъртта. По фирдарии, Чикатило се намира в период на Юпитер / Венера. Юпитер е управител на асцендента, докато Венера управлява 8-мия дом на смъртта.
Decennials - тук, при дневно раждане разглеждаме първо Слънцето, но то е в заточение, в неактивен 8-ми дом, така че преминаваме към Луната. Освен, че е в заточение, последната е и в дом на страдание - 9-ти дом, следователно трябва да изберем за планета стартираща периода, първата изгряваща след асцендента - в случая - Сатурн. За 57-мата годишнина, господар на хороскопа е Венера, с подуправител - Сатурн. Както споменахме и по-горе, Венера управлява 8-ми дом на смъртта в картата на Чикатило, докато Сатурн е на асцендента, свързан с тялото и живота на натива.
По профекции, асцендентът попада в 10-ти дом - хронократор е Юпитер, който управлява асцендента. Интересно е да се отбележи, че управителя на огнения триплицитет при дневно раждане - Слънцето, се намира в 8-ми дом и управлява 6-ти, който се свързва с лошия късмет, враговете, нараняванията и нещастните случаи.
В слънчевата революция за последната година от живота на Чикатило, асцендентът е в Стрелец - отново 10-ти натален, като Юпитер транзитира през Везни - 8ми дом. Не мога да не отбележа и последното слънчево затъмнение - на 13-ти ноември 1993 - на 21 градус Скорпион, в точен съвпад с наталната Венера - управител на 8-ми дом.
Мисля, така представено, става видим акцентът върху асцендента, 10-тия дом свързан с популярността и 8-мия дом - на смъртта, към момента на екзекуцията на Чикатило. Различните техники се припокриват и подчертавам, че не може да се вадят генерални заключения за съдбата на даден индивид, само според един фактор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар